Nuffnang

Thursday, March 4, 2010

ABC special vs ABC biasa..


Minggu lepas kononnya berani la nak bertaruh ngan kawan-kawan. "teka berapa berat aku minggu ni?" Itu masa saya sembang-sembang kosong dengan kawan2 serumah. Tiba-tiba terfikir seronok juga kalau buat macam ni kan.. Hee.. Syarat pertandingan, tekaan jawapan hanya boleh ralat 0.1 sahaja! Saya ni lagi lah.. setiap minggu tak sabar nak tunggu hujung minggu. Bukan apa, dulu kes yang fobia nak jumpa penimbang dah jadi lain pula sekarang ni. Jadi sungguh teruja!

Minggu lepas kononnya saya ingat turun la beberapa kilo. Maksudnya bukan sekilo seminggu. Tamak kan? Yelah, saya dah masuk geng aerobik high impact tu... 3X seminggu. memang terasa kelainan bila berpeluh ni. Tambah bertenaga dan tak penat2 macam dulu lagi.. Tapi kan, tapi kan.... hasilnya minggu lepas pun sama. Saya turun 1kg juga.. Saya tak berapa seronok la.. Tapi kawan2 yang lain duk cakap itupun dah cukup bagus. konsisten penurunan berat saya.. yela... saya tahu. tapi kalau boleh saya nak banyak lagi..

Cikgu di sekolah.. "Ang ni terlalu obses la nak kurus.." Ada cikgu lain pula... "Rossel, nasi tu kena makan.. mana boleh tak makan nasi..." Alahai.. saya tak tahu dah nak cakap macam mana.. saya sekarang ni sudah tak bernafsu seperti dulu lagi.. Nafsu tu ada. tapi dah dapat dikawal sebaiknya.. takpelah.. nanti dah capai berat idaman saya.. Saya makan nasi ye? itulah jawapan saya.... heee...

sambung bab taruhan berat saya minggu lepas. Dah naik mesin penimbang tu. Tup! angka tu betul2 tepat yang diteka. Ralat pun hanya 0.1 tuu.. Jadi, janji mesti la ditunai.. Si Haini dgn si suzie.. Tahniah la.. ABC special 2 mangkuk!

Cukup-cukup menggoda kan? tapi saya tak layan aiskrim tu, jadi yang saya punya tak ada aiskrim. (aih, cik penganjur pun dah langgar pantang?)

Nampak tak... ABC dia ada aiskrim.. ABC saya tak ada.. Sedihnyaaa...

Tapi, saya dah berpuas hati pun.. Saya dah hilang hampir 11!

1 comment:

suzie said...

yes!!i mng..bile nk beat lg??hehe