Nuffnang

Wednesday, June 30, 2010

rindu pada kalian

Malam ni tiba-tiba rasa rindu. Sambil membelek2 stok gambar dalam lappy ini, gambar2 ini cukup mengingatkan saya pada sekolah pertama, SMK Pusing. Kenangan mengajar subjek Bahasa Melayu dan Geografi di sekolah yang kebanyakan anak2 didik saya adalah berbangsa Cina. kebanyakan mereka ada yang mempunyai minat untuk subjek Bahasa Melayu. Malah ada juga yang cukup menguji kesabaran bila mereka tiada langsung minat untuk itu. Hari-hari cukup sabar dengan karenah kalian.

Ada hari yang saya bawa mereka ke bilik media untuk mengajar subjek ini, mereka sangat seronok. Anak2 ini cukup teruja belajar bila ada lagu, ada permainan, ada video, ada lakonan! Tapi bukan selalu kamu boleh main2 sambil belajar. Masih ingat pada Chong Zeng Lam, 2B yg sangat nakal. tapi dia boleh baca pantun. saya masih simpan video itu., Dinesh juga yg dipaksa baca pantun. hehe. Chong Kar Weng, ketua kelas yg awal2 bila saya masuk kelas dah hulur borang kawalan disiplin. Bila habis waktu, cikgu... nak main lagi. Isk.

Minggu terakhir saya di SMK Pusing, penuh juga dengan majlis makan-makan. Jamuan yg dibuat khas untuk saya dan Haini oleh anak2 2A dan 2B. Hari terakhir ada sedikit jamuan ringan oleh guru2 sesi petang. Dan pastinya minggu2 terakhir sebegitu minggu yang penuh dengan gambar! :) Minggu terakhir juga baru saya tahu yang Nasi Lemak Ayam Golek di Batu Gajah tu sangat sedap. tapi, dah terlambat. minggu terakhir baru tahu betapa sedapnya Nasi Lemak tu. Tambah pula, waktu tu saya berpantang nasi. hampir 5 bulan berpantang.


Berkesempatan photoshoot outdoor bersama anak2 2A & 2B. Jamuan di kantin.

Bersama guru pembimbing, En. Megat Termizi.

Terima kasih buat kalian untuk majlis penuh makna ini.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Eh. Eh.
hari ni bila tengok balik gambar yg sebulan lepas ni, rasanya dah lain sikit. dah kurang pantang di rumah ni. hehe.Seksa juga hidup penuh pantang larang ni.No comments: